Suárez: "We hoefden onszelf niet te motiveren"

Ajax is door de 0-2 zege bij Willem II weer helemaal terug in de titelrace met FC Twente. De achterstand op de Tukkers bedraagt met twee duels voor de boeg nog een punt.

Ajax-aanvoerder Luis Suárez was een keer trefzeker voor de Amsterdammers in Tilburg. De Uruguayaan opende de score na vijf minuten en zag Marko Pantelic de score na de pauze verdubbelen. Suarez was zeer tevreden met de belangrijke overwinning. "Wij wisten dat we moesten winnen", sprak hij tegen Eredivisie Live.

"We hoefden onszelf niet te motiveren voor deze wedstrijd na het verlies van Twente. Het verschil met Twente is na deze overwinning nog maar een punt. In de winterstop was het gat nog negen punten. Dus ik ben erg tevreden", aldus de topscorer van de Eredivisie met 33 doelpunten.

Over het kampioenschap wilde Suárez nog niet praten. "Ik weet het niet of we het gaan halen", sprak de aanvalsleider van Ajax voorzichtig. "Wij gaan de laatste twee wedstrijden spelen en dan wachten we af hoe het uitpakt". Ajax wacht nog duels met Heracles Almelo (thuis) en NEC (uit).