Kroegbaas hakt neus klant af met zwaard

Een man uit de Amerikaanse stad Oklahoma City zal voortaan geen last meer hebben van een loopneus. Zijn reukorgaan is er namelijk afgehakt door een zwaard dat werd gehanteerd door een doorgedraaide café-eigenaar.

Het slachtoffer zat samen met enkele andere bezoekers in een kroeg in zijn woonplaats toen de waard naar verluidt ineens gek werd. Kroegbaas Adan Zapata vond dat het slachtoffer te veel lawaai maakte met zijn vrienden en greep zijn 85 centimeter lange zwaard. Hij achtervolgde het bange groepje vrienden naar buiten en haalde ineens vol uit. Hierbij werd de neus van het slachtoffer finaal van zijn hoofd geslagen.

Volgens ooggetuige Israel Ramos mag de neusloze man nog van geluk spreken dat hij de aanval heeft overleefd. "Hij was doodsbang", verklaart Ramos. "Hij huilde en riep 'Oh mijn neus. Hij heeft mijn neus afgehakt!'"

"Het slachtoffer is ernstig gewond geraakt", laat de politie weten. "Hij is in zijn schouder, hand en gezicht gehakt." Zapata is opgepakt en wordt beschuldigd van openlijke geweldpleging met een dodelijk wapen. Daarnaast wordt hem vernieling van privé-eigendom ten laste gelegd.

Het slachtoffer kan binnenkort weer naar buiten met een nieuwe neus. Volgens zijn vriend hebben artsen stukken huid en oor gebruikt om er een nieuw reukorgaan van te kunnen maken.


Een filmpje van de zwaardbaas