'Help, ik ben verkracht door een walvis'

De politie van het Engelse Sevenoaks heeft een man opgepakt die beweert te zijn verkracht door een walvis. Het blijkt een flauwe grap van de 21-jarige Daniel Hammond, die als vreemde hobby het bellen van het alarmnummer heeft.

Hammond is al tijden de nagel aan de doodskist van de medewerkers van 999, de Britse evenknie van het Europese 112. Zo geeft hij als naam de naam van pornoheld Ben Dover op, en beweert hij in TARDIS te wonen, het ruimteschip uit de sciencefictionserie Dr Who.

Een andere keer belde hij het alarmnummer om te vertellen dat zijn jongeheer eraf was gevallen. Hij had namelijk geblowd en had moeilijkheden met seks. Een andere streek die Hammond uithaalde was het aan de telefoon zich voordoen als Saddam Hoessein, die bekende een bom op een trein te hebben gezet.

De grappenmaker werd uiteindelijk gepakt toen hij voor de zoveelste keer beweerde te zijn bedreigd. De politie wist aan de hand van zijn telefoonnummer de dader te achterhalen. Eenmaal gearresteerd wist Hammond zich echter niets meer van de valse telefoontjes te kunnen herinneren, zo beweerde hij.

Van zijn advocaat moet de rechter mild zijn voor Hammond. Hij lijdt namelijk aan ADHD en heeft last van depressies.