Pfeiffer velt wielrenner Rasmussen

Michael Rasmussen zal voorlopig niet kunnen wielrennen. De Deen kampt namelijk met de ziekte van Pfeiffer, zo meldde hij vandaag tegen het Deense Politiken. Eind maart onderging hij al een bloedonderzoek waarvan de resultaten nu bekend zijn geworden.

Rasmussen voelde zich niet goed in de koers Settimana Lombarda waarbij hij in een tijdrit ver in het achterveld zat. "Toen ik, zoals het geval was, 119de werd op de eerste berg in de tijdrit van de Settimana Lombarda, waar ik onder normale omstandigheden zou hebben gevochten voor de overwinning, was het snel duidelijk dat er iets mis was," zei de voormalig Rabo-renner.

"Eindelijk heb ik een plausibele verklaring waarom ik mijn beste vorm maar niet vond. Ik voelde me al een tijdje niet al te fit en futloos, zonder te weten hoe dat kwam. Nu zit er niets anders op dan rust te houden tot wanneer het virus helemaal uit mijn lichaam verdwenen is," zei de Deen die voor de kleine Italiaanse Miche-ploeg rijdt. Hij probeert zich na zijn schorsing vanwege het liegen over de whereabouts terug te vechten in het peloton.