PSV richt vizier op keeper Mignolet

PSV heeft de Belgische doelman Simon Mignolet van Sint-Truiden op het oog. Dat bevestigt zaakwaarnemer Guy Vandermissen aan Omroep Brabant. De doelverdediger zelf meldde al in een eerder stadium dat er gesprekken waren gevoerd met PSV. De Belg is bezig aan een goed seizoen met zijn club. Sint-Truiden staat op de vierde plaats in de Jupiler Pro League en heeft nog een goede kans op Europees voetbal.

"Het zou een mooie stap zijn als Simon van het relatief kleine Sint-Truiden naar het grote PSV kan gaan," zei Vandermissen. Verder noemde hij Mignolet een prima doelman die ook goed mee kan voetballen. Trainer Fred Rutten van PSV heeft de 21-jarige doelverdediger in actie gezien bij de beloftes van België en was erg onder de indruk.

Er zijn meer kapers op de kust voor de 1,93 meter lange keeper. Ook FC Twente, Sunderland, Fulham en Udinese willen de jeugdinternational graag toevoegen aan hun selectie. Mignolet vertelde alleen concreet met PSV, Udinese en Fulham te hebben gesproken. De 21-jarige doelman zat afgelopen weekeinde op de tribune bij PSV tegen Feyenoord om te kijken naar zijn mogelijk nieuwe werkgever.