Gears of War 3 speelbaar met vier spelers

Het verhaal van Gears of War 3 wordt met maximaal vier spelers speelbaar. Dit heeft Cliff Bleszinski van Epic Games in een interview aan het Spaanse MeriStation TV verteld.

"Ik kan vandaag bevestigen dat we een coöperatieve verhaalmodus voor vier spelers maken. Dit werkt in Gears 3 iets anders dan bij voorgaande games. In Gears of War en Gears 2 werd Marcus gespeeld door speler 1 en speelde speler 2 met Dom. Dat brengt ons bij speler 3 en 4. Je zou dan enkel nog als Cole of Bair kunnen spelen wanneer je met drie of vier spelers coöperatief speelt", legt Cliff Bleszinski uit.

Gedurende Gears of War 3 zal er echter niet continu met Marcus, Dom, Cole en Bair gespeeld worden. Bleszinski legt uit dat er ook momenten in het verhaal zitten waarop je een compleet ander team onder je hoede neemt. "De verhaallijnen lopen langs elkaar, kruisen regelmatig en komen uiteindelijk op een Pulp Fiction-achtige manier samen. Dat is één van de coolere manieren waarop we deze keer met het verhaal omgaan."

Met Gears of War 3 wordt er een trilogie afgesloten. "Wanneer je Gears 1, 2, en 3 naast elkaar legt, vormen ze een verhaal met een begin en een eind", vertelt Bleszinski. "Meer wordt duidelijk in deze game", concludeert de man van Epic Games waarna hij stelt dat gamers nog altijd niet goed weten waar de Locust nou precies vandaan komen.

Gears Of War 3 werd maandag onthuld in de Amerikaanse televisieshow van Jimmy Fallon. Het actiespektakel zal op 8 april 2011 uitkomen voor de Xbox 360.

Submitter:  Bron: Novum