Xbox Live blaast laatste adem uit

Morgen wordt de stekker uit het oude Xbox Live-netwerk getrokken. Er kan gespeeld worden tot woensdagnacht, maar daarna is het niet langer mogelijk om online games te spelen op de originele Xbox.

Het maakt niet uit of je oude Xbox-games op een originele Xbox of de nieuwe Xbox 360 speelt. In beide gevallen kun je vanaf 15 april niet langer online. Dat betekent tevens dat elke originele Xbox-spelcomputer vanaf deze datum van het Xbox Live-netwerk wordt afsloten en dat het dus niet langer mogelijk is om bijvoorbeeld te chatten of berichten te versturen.

De originele Xbox kwam in 2002 op de markt en was populair dankzij titels als Halo en Project Gotham Racing en het duurde niet lang voor de Xbox Live-service aangeboden werd. De Xbox bood een gebruiksvriendelijke netwerk-functie met games als 'Project Gotham Racing', 'Forza Motorsport' en zeker 'Halo' en 'Halo 2', welke voor een groei in gebruikers hebben gezorgd.

Tegenwoordig is Xbox Live veel meer dan alleen een game-netwerk. Xbox 360-bezitters kunnen via Xbox Live onder andere contacten onderhouden met vrienden op Twitter en Facebook, videochatten en films kijken.

Xbox Live blaast laatste adem uit
Xbox Live blaast laatste adem uit (Foto: Novum)