Canadese overheid steunt Silicon Knights

De Canadese overheid heeft vier miljoen dollar (2,99 miljoen euro) subsidie uitgereikt aan gamestudio Silicon Knights. Het geld zal door Silicon Knights gebruikt worden om een nieuwe, nog onaangekondigde, game te maken. Dankzij de subsidie is er ruimte voor 65 extra banen, meldt studiobaas Denis Dyack in een gesprek met de Canadese krant The Tribune.

"We zijn uitermate blij met de steun die we krijgen," vult Dyack aan. "Het had niet op een beter tijdstip kunnen komen." Toch wil Denis Dyack nog niets kwijt over de game waar hij op dit moment aan werkt. In 2008 bracht Silicon Knights de game Too Human uit. Dit spel zou het eerste hoofdstuk moeten zijn van een trilogie. Deze trilogie verdween echter in de doofpot toen bleek dat de verkoop van Too Human erg tegenviel.

Gelukkig kan Silicon Knights terugvallen op haar regering. De Canadese overheid stimuleert de creatieve industrie sterk met subsidies en belastingvoordeel. Dit is dan ook één van de voornaamste redenen dat bedrijven als Electronic Arts, Ubisoft, Square Enix en THQ één of meerdere studio's gevestigd hebben in Canada.

Canadese overheid steunt Silicon Knights

Submitter:  Bron: Novum