Arrestaties voor belastingfraude met kassa's

Een 42-jarige man en een 48-jarige vrouw worden verdacht van grootschalige belastingfraude met kassasystemen en valsheid in geschrifte. De twee uit Amersfoort zijn dinsdag door de fiscale opsporingsdienst Fiod aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

De fraude kon plaatsvinden doordat de kassasystemen met een zogenoemde afroommodule werden geleverd. Op deze manier kon de gebruiker van de kassa een deel van de gemaakte omzet afromen. Hierdoor werd vermoedelijk belasting ontdoken en valsheid in geschrifte gepleegd. De Fiod is erin geslaagd om de afgeroomde omzet in de malafide kassa's alsnog zichtbaar te maken.

De aangehouden man werkt bij de leverancier van de kassa's in Almere en de vrouw is bedrijfsleider van een horecazaak die van de kassa gebruikmaakte. Huizen in Eerbeek en huizen en bedrijfspanden in onder meer Apeldoorn, Zutphen, Amersfoort, Barendrecht, Bergen, Deurningen, Doetinchem en Vlissingen werden doorzocht. De Fiod heeft onder meer drie kluizen, sieraden en vijftigduizend euro in beslag genomen.