België wil Koos H. verhoren

Naar aanleiding van de uitzending van Peter R. de Vries over Koos H. wil de procureur van het Belgische Marche-en-Famenne opnieuw onderzoek doen naar de moord op twee Zweedse meisjes in 1976. Koos H. zou hier mogelijk bij betrokken zijn geweest of op de hoogte zijn van de identiteit van de dader(s). Dit laatste heeft hij beweerd in de uitzending van De Vries.

Al in 1989 werd H. in verband gebracht met de moorden, maar destijds werd er met de informatie dat hij de twee slachtoffers kende, niets gedaan. De dag voor de twee meisjes vermoord werden, werden ze in een nachtclub gesignaleerd waar H. als portier werkzaam was. In de uitzending ontkende hij zelf de dader te zijn, maar gaf aan wel de dader(s) te kennen.

Hoewel de moorden verjaard zijn, en het niet mogelijk meer is om de dader(s) te straffen, is het wel belangrijk te weten wie de dader is. "De dader alsnog straffen is uitgesloten. Maar ik vind de waarheid achterhalen belangrijk voor de ouders. Zodat ze eindelijk weten wie hun kind ombracht", aldus de procureur Michelle Mons Delle Roche. Ze wil nu dat Koos H. opnieuw verhoord wordt over de zaak.