Nascimento wil bondscoach Mozambique worden

David Nascimento heeft zich op aanraden van voetbalbond KNVB gemeld om bondscoach van Mozambique te worden. De oud-profvoetballer en voormalig assistent-trainer bij FC Utrecht heeft de trainerspapieren en wil snel ergens aan de slag als hoofdtrainer.

"Ik was laatst op een CBV-vergadering waar ik zo ontzettend veel werkloze trainers zag. Ik heb besloten dat ik moet grijpen wat er komt. Het liefst wil ik in Nederland werken, omdat ik twee kinderen van zeven en negen heb, maar het is heel moeilijk om in Nederland iets te vinden. Ik ben niet in de situatie om buitenlandse aanbiedingen nog langer af te slaan," zei Nascimento tegen Voetbal International.

"Ze hebben laten weten deze week iets te laten horen. Daar wacht ik nu op. In Afrika duurt het vaak allemaal wat langer. Ze hebben geen haast natuurlijk. Bovendien hebben heel wat instanties iets te zeggen over de aanstelling van een bondscoach geloof ik," vervolgde de oefenmeester. "Het gaat niet alleen om het bondscoachschap, maar ook om andere vertegenwoordigende ploegen. Ik heb begrepen dat de vorige bondscoach, Mart Nooij, ook nog een kandidaat is. Ik vind het niet chique hem nu al te bellen, dat komt eventueel later wel."