Huis van 260.000 bierviltjes

De 21-jarige Duitser Sven Goebel heeft het grootste bierviltjeshuis ter wereld gemaakt en vestigde hiermee een nieuw wereldrecord. Het huis is opgebouwd uit 260.000 viltjes. Sinds januari werkte Sven al aan het huis. Drie maanden later is het huis eindelijk klaar. Hij werkte er zeven dagen per week aan en acht uur per dag.

Sven heeft echter niet lang van zijn werk kunnen genieten. Om de recordpoging te bevestigen en om te bewijzen dat hij bij het bouwen geen lijm of plakband heeft gebruikt, moest de bouwer zijn huis omgooien. In één minuut was het kunstwerk waar hij drie maanden aan werkte, veranderd in een grote stapel bierviltjes.

Sven vindt het niet erg dat zijn bouwwerk verdwenen is. Hij zegt opgelucht te zijn dat hij nu niet meer zo voorzichtig hoeft te doen. Het 'wow'-gevoel ontbrak echter bij de Duitser, want hij zegt vooraf te hebben geweten dat deze recordpoging ging slagen. Het is overigens niet de eerste keer dat Sven een record met bierviltjes vestigt: twee keer eerder lukte het hem ook al.

Een filmpje en foto van het bouwwerk zijn hier te vinden.