Vier jaar cel voor gruwelijke verkrachting

Een 40-jarige man is veroordeeld tot vier jaar cel voor de gruwelijke verkrachting van een vrouw uit Oss. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch vandaag. Het letsel dat de vrouw door de verkrachting opliep was levensbedreigend. Het Openbaar Ministerie wilde dat de man veroordeeld werd voor poging tot doodslag.

De vrouw moest worden geopereerd in een ziekenhuis. Tijdens die operatie ontdekten artsen diverse centimeterlange scheurwonden in haar schaamstreek. Ook de dikke darm heeft te lijden gehad onder de verkrachting, die was namelijk geperforeerd. De man heeft deze verwondingen bij de vrouw waarschijnlijk toegebracht met zijn vuisten. Volgens deskundigen is het onmogelijk dat de vrouw vrijwillig meedeed aan de praktijken van de man.

De man was via de sociale netwerksite Hyves met de vrouw in contact gekomen. In september vorig jaar zagen zij elkaar voor de derde keer in de woning van de man. De man had na de verkrachting zelf 112 gebeld omdat de vrouw hevig bloedde. De vrouw heeft door de verkrachting nog last van lichamelijke klachten, is depressief en heeft paniekaanvallen.

De rechtbank veroordeelde de man niet voor poging tot doodslag omdat zijn handelen volgens de rechter niet gericht was op de dood van de vrouw. De rechter oordeelde verder dat de man 15.000 euro schadevergoeding moet betalen.