Carice verhuist mogelijk naar Amerika

Carice van Houten speelt met de gedachte voor korte tijd naar de Verenigde Staten te verhuizen voor haar werk. "Het is een kwestie van nu of nooit", vertelt ze in het AD. De 33-jarige actrice weet dat over een paar jaar het krijgen van kinderen wellicht belangrijker zal zijn dan werk. Volgens Van Houten zou haar agent in Amerika het 'prettig' vinden als ze tijdelijk in Hollywood zou komen wonen.

"Het kan andere en grotere rollen opleveren dan ik tot nu toe in Amerikaanse films heb gespeeld", zegt Van Houten. In de internationale film 'Black Butterflies', onder regie van de Nederlandse Paula van der Oest en met Rutger Hauer, speelt ze een Zuid-Afrikaanse dichteres die zelfmoord pleegt na afwijzing van haar racistische vader (Hauer). In de Nederlandse speelfilm 'De Gelukkige Huisvrouw' is ze een jonge moeder die te maken krijgt met een postnatale depressie.

De actrice is de laatste tijd veel te zien in Nederlands producties. Zo speelde ze onlangs een vrouw met ongeneeslijke kanker in 'Komt een Vrouw Bij de Dokter' en een echtgenote die een miskraam krijgt op de bank bij haar psychiater in de televisieserie 'In Therapie'. "Vakantie is een woord dat al heel lang niet meer in mijn vocabulaire voorkomt,' aldus de actrice.

'De Gelukkige Huisvrouw' gaat donderdag in première.

Carice verhuist mogelijk naar Amerika
Carice verhuist mogelijk naar Amerika (Foto: Novum)