Van der Vaart niet bang voor Barça en Messi

Rafael van der Vaart verwacht dat Real Madrid ook na vanavond de ranglijst in de Spaanse Primera Division aanvoert. De Madrilenen nemen het in het eigen Bernabeu op tegen FC Barcelona, dat evenveel punten maar een iets minder doelsaldo heeft.

"Real Madrid hoort tegen Barcelona altijd de favoriet te zijn", vindt Van der Vaart. Veel ogen zullen zaterdagavond gericht zijn op Lionel Messi. De Argentijn nam in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal alle vier de doelpunten van Barcelona voor zijn rekening.

Ook Van der Vaart was daarvan onder de indruk, maar angst boezemt Messi hem niet in. "Hij is een meester in de kleine ruimte, maar bij ons loopt ook veel kwaliteit rond. Ik denk dat Cristiano Ronaldo een completere speler is."

Voor Real wordt het wel weer eens tijd voor een goed resultaat tegen Barcelona. Eerder dit seizoen werd in Catalonië met 1-0 verloren en vorig seizoen eindigde het thuisduel in een 6-2 afstraffing. "Toch denk ik dat wij het hun met onze speelstijl heel moeilijk kunnen maken", verwacht Van der Vaart, die waarschijnlijk in de basis start. "De vorm van de dag zal ongetwijfeld bepalend zijn."

Rafael van der Vaart hoopt ook vanavond te kunnen juichen - Bron: Novum/AP