Pantelic deze zomer weg bij Ajax

Marko Pantelic vertrekt volgens Ajax-trainer Martin Jol komende zomer uit Amsterdam. De Serviër geniet de interesse van verschillende clubs en ziet niets in de aanbieding van Ajax.

"Andere clubs hebben interesse in hem", benadrukt Jol in Het Parool. Ajax wil de Servische spits graag in Amsterdam houden. Maar vraag en aanbod liggen te ver uit elkaar bij de twee partijen. "Pantelic wil een meerjarig contract en ik wil hem een éénjarig contract geven met een optie", laat de oefenmeester weten.

Jol heeft de verwachting dat de Deen Dennis Rommedahl wel ingaat op de contractverlenging in Amsterdam. Datzelfde geldt voor zijn jongere landgenoot Christian Eriksen. "Ik heb in tien jaar niet zo'n talent gezien als hij", zegt de Hagenaar. "Tweebenig, snel en met scorend vermogen."

De trainer van Ajax voorziet de Deense bondscoach en oud-trainer van Ajax Morten Olsen van advies: "Maradona werd als zeventienjarige buiten de WK-selectie van 1978 gehouden en daar hebben ze nog spijt van. Als ik bondscoach was van Denemarken zou ik Eriksen deze zomer meenemen."