Ronaldo: "Er is niet veel ruimte voor fouten"

Real Madrid neemt het vanavond op tegen FC Barcelona. Cristiano Ronaldo weet dat het een zware wedstrijd gaat worden waarin kleine dingen de doorslag gaan geven.

Zowel Barça als Real heeft 77 punten. De winnaar van vanavond kan een voorschot nemen op de landstitel. "Het wordt een hele zware wedstrijd", weet Ronaldo. "Ik denk dat de kansen fifty fifty zijn omdat we allebei 77 punten hebben. Het zal moeilijk worden want Barcelona speelt erg goed voetbal."

"Wij spelen thuis en dat is wel een voordeel, maar ik zie geen grote verschillen", vervolgt Ronaldo tegenover AS. "De wedstrijd gaat beslist worden op kleine details. Er is niet veel ruimte voor fouten."

"Ik ben van mening dat er veel goals kunnen vallen in deze wedstrijd. Als die er komen dan moeten ze natuurlijk voor ons vallen. De prioriteit is winnen. Het maakt niet uit wie er scoort. Wij willen niets liever dan drie punten voor komen op Barcelona. Er is nog maar een korte weg te gaan. Als we winnen hebben we een klein, maar belangrijk voordeel."

"Dit is een speciale wedstrijd. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn teamgenoten. Het gaat een spectaculaire wedstrijd worden. We willen vanavond laten zien dat we niet alleen een goede aanval hebben, maar een uitgebalanceerd team."