Gothics eten tienermeisje op

De Russische stad Sint Petersburg is momenteel in de ban van een gruwelijke rechtszaak. Twee aanhangers van de gothicbeweging, zogeheten 'goths' of 'gothics', hebben een zestienjarig meisje vermoord. Vervolgens heeft het tweetal het meisje verwerkt tot goulash en dit hun nietsvermoedende medebewoonster voorgeschoteld.

De gruweldaad vond vorig jaar januari plaats. De twintigjarige goths Maxim Golovatskikh en Yury Mozhnov vierden een feestje in hun studentenhuis. Onder de zwartgeklede gasten bevond zich ook de zestienjarige Karina, de vriendin van Maxim. Het meisje bleef er die nacht slapen.

"Maxim en Karina gingen samen in bad, ik ging naar bed", beschreef medebewoonster Ekaterina Zinovyeva die avond,  gisteren in de rechtbank. "Ik was slaperig, maar ik hoorde het geklater van water en lawaai. Toch was ik niet ongerust. Enige tijd later werd ik wakker en besloot toch op onderzoek uit te gaan."

Nog voor ze de badkamerdeur kon openen, werd ze tegengehouden door Yury. Hij vertelde haar terug naar bed te gaan. Die nacht verdronk het duo het meisje in de badkuip en sneed het lijk in stukken. "Ze grapten eerder dat ze Karina wilden vermoorden, maar had geen seconde gedacht dat ze het werkelijk zouden doen."

De volgende ochtend bereidden de moordenaars van het lichaam goulash voor henzelf en hun medebewoonster. De rest van Karina werd in de vuilnisbak gegooid. Tijdens het kijken naar de gruwelijke foto's op de plaats delict werd een van de juryleden zo beroerd, dat het proces zelfs moest worden onderbroken.

Beide moordenaars hebben inmiddels bekend. Hun verweer: "We waren dronken en hadden honger." Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voor foto's van de gothic-fans en het meisje, check de bron