Asus komt met nieuw gadget

Net na de verkoopstart van Apple's iPad, komt Asus nu met een promo-video rondom hun eigen multimediagadget: het Eee Keyboard. Met genoeg keuze uit desktops, notebooks, netbooks, tablet-pc's, e-readers en smartphones zou je toch denken dat de multimediamarkt verzadigd is, maar toch zijn er zat mensen voor wie dit nog niet genoeg is.

Asus doet nu een geheel eigen gooi om een gadget op de markt te brengen dat in de toekomst in elk huishouden niet meer weg te denken zou moeten zijn. Ze komen met een computer voor de dag welke een toetsenbord is.

Het apparaat ziet er eigenlijk uit als elk ander keyboard. Rechthoekig, echte toetsen. Het Eee Keyboard onderscheidt zich echter doordat het geen randapparaat is, maar het apparaat zelf. Het biedt namelijk niet alleen plaats voor invoer, het is tevens de hardware die een computer vormt. Verder heeft het de beschikking over een multitouchscherm en interne speakers. Asus probeert hiermee een product neer te zetten dat vrijwel overal kan worden ingezet.

In de huiskamer kun je bijvoorbeeld draadloos verbinding maken met een multimediakastje dat op de televisie is aangesloten. Hierdoor kun je je televisie gebruiken als beeldscherm, maar ook High Definition multimedia streamen. Ook kun je het apparaat op een reguliere monitor aansluiten en bijvoorbeeld gebruiken om tekst te verwerken.

Na een jaar uitstel, wordt het Eee Keyboard deze maand nog verwacht.