Verborgen opnamen Koos H. niet op tv

SBS mag de beelden die Peter R. de Vries met een verborgen camera liet maken van Koos H. niet uitzenden. Dat bepaalde de rechtbank in Amsterdam vrijdag. Koos H. had een kort geding tegen SBS aangespannen. De Vries wil nog twee uitzendingen aan de voor moord veroordeelde H. wijden.

Peter R. de Vries mag van de rechter wel de informatie die hij van een jeugdvriend kreeg gebruiken voor komende uitzendingen. Koos H. mag dan letterlijk worden geciteerd. De rechter bepaalde verder dat SBS de masterbanden van de opnamen niet hoeft af te geven.

Het eerste deel van de reeks zorgde voor politieke beroering toen bleek dat H., die voor een drievoudige moord tot levenslang is veroordeeld, in zijn cel porno mag kijken. De opnamen waren gemaakt door de jeugdvriend.

De advocaat van H. probeerde al de eerste uitzending te verbieden, maar de rechter oordeelde toen dat in elk geval het eerste inleidende deel mocht worden uitgezonden. De Vries liet toen weten dat het belang van zijn onthullingen ruimschoots opwegen tegen de privacy van H., die al dertig jaar in de cel zit.