Uitslagen Europa League (08/04/2010)

Vanavond werden de returns in de kwartfinales van de Europa League afgewerkt. De acht ploegen produceerden in totaal tien treffers. Dirk Kuijt was onder meer belangrijk voor zijn club Liverpool bij het bereiken van de halve finale. Ook Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen haalden de volgende ronde. Hedwiges Maduro's club Valencia vond zijn waterloo in eigen land.

De opdracht voor VfL Wolfsburg was duidelijk: scoren. Met een 1-0 overwinning zouden de Duitsers immers door zijn, na de 2-1 nederlaag in Londen. Het was echter Fulham dat brutaal de leiding nam. Bobby Zamora zette de Britten al in de eerste minuut op voorsprong, wat het voor de thuisclub een stuk lastiger maakte. Wolfsburg moest nu tweemaal scoren, en de defensie potdicht houden, omdat nog een tegentreffer praktisch fataal zou zijn. De regerend Duits kampioen kreeg het niet voor elkaar het net te vinden, waardoor Fulham in de halve finale tegen HSV uitkomt.

VfL Wolfsburg

0 - 1
(1 - 2)

Fulham FC*

1' Bobby Zamora

Gele kaart: Edin Dzeko, Ashkan Dejagah, Josué, (VfL Wolfsburg), Chris Baird, Paul Konchesky, (Fulham FC)

B Zamora

Hamburger SV reisde af naar België voor de uitwedstrijd bij Standard de Liège. In Luik konden de Duitsers, met Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen in de basis, een 2-1 voorsprong gaan verdedigen. Van Nistelrooys kompaan in de voorhoede, Mladen Petric, zou uitgroeien tot de gevierde man. Twee goede treffers in de eerste helft zorgen voor de twee belangrijke uitgoals, waardoor HSV al bijna door was. De tegentreffer van Igor de Camargo er tussendoor deed daar weinig aan af. In de tweede helft speelden de Duitsers het duel uit. Paolo Guerrero mocht nog invallen, en wist in blessuretijd zelfs nog de 1-3 binnen te prikken.

Standard de Liège

1 - 3
(1 - 2)

Hamburger SV*

33' Igor de Camargo
   20' Mladen Petric
 35' Mladen Petric
 90+4' Paulo Guerrero

Gele kaart: Marcos Camozzato, Victor Ramos, Dieumerci Mbokani, Sébastien Pocognoli, (Standard Luik), David Jarolím, Frank Rost, Dennis Aogo, Guy Demel, (Hamburger SV)

(M Berg/89) R van Nistelrooy

Het Spaanse onderonsje tussen Atlético de Madrid en Valencia begon zeer aanvallend van beide kanten. De rammelende defensies hielden ternauwernood stand, waardoor de 2-2 van vorige week in het voordeel van de Madrilenen bleef. Langzaam maar zeker gebeurde er steeds minder in het Vicente Calderón, en leek Atlético de tweestrijd simpel uit de kunnen spelen. Waar Valencia twee maanden geleden nog met 4-1 verloor bij Atlético ging het dat nu niet laten gebeuren. Naar het einde toe moesten de bezoekers wel komen. David Villa zag een poging via de onderkant van de lat terug het veld in stuiteren. Even later wilde de ploeg van Unai Emery een strafschop toen Nikola Zigic' shirt kapot werd getrokken. Deze werd niet gegeven, en Emery mocht op de tribune plaatsnemen. Uiteindelijk zou het doelpuntloos blijven, waardoor Atlético de halve finale speelt.

Atlético de Madrid*

0 - 0
(2 - 2)

Valencia CF

Gele kaart: José Antonio Reyes, Sergio Agüero, (Atlético Madrid), Joaquín Sánchez, Juan Mata, David Silva, (Valencia CF)

Stadion: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Toeschouwers: 55.000
Arbiter: Florian Meyer (GER)
Bijzonderheden: Trainer Unai Emery (Valencia) naar de tribune gestuurd (86')

D Villa

Liverpool had iets goed te maken tegen Benfica. Het verloor vorige week met 2-1 na twee strafschoppen van Óscar Cardozo. Op Anfield hadden de Engelsen echter het betere van het spel, en Dirk Kuijt zette hen dan ook op voorsprong. Scheidsrechter Björn Kuipers keurde de goal eerst af, maar trok zijn beslissing al snel in en kende de treffer alsnog toe. Nog voor rust zorgde Lucas Leiva met een mooie actie voor 2-0. Na rust leek Fernando Torres als eindstation van een goede counter de wedstrijd te beslissen. Benfica en Cardozo gaven zich echter niet gewonnen. De spits van de Portugezen knalde een vrije trap binnen, en was enkele malen dicht bij de belangrijke tweede uitgoal. In plaats van een Portugese comeback ging Liverpool er alsnog met de buit vandoor. Torres zorgde er met zijn tweede treffer voor dat het pleit werd beslecht.