Piraten waarschuwen marine Zuid-Korea

Somalische piraten hebben donderdag een Zuid-Koreaanse torpedojager, die een gekaapte olietanker in de gaten houdt, gewaarschuwd niet dichterbij te komen. Als het marineschip dat wel doet, brengt het de veiligheid van de bemanning van de olietanker in gevaar. Dat heeft het Zuid-Koreaanse ministerie van buitenlandse zaken gezegd.

Volgens de kapitein van de tanker zijn de piraten 'zwaarbewapend' en hij waarschuwde dat de piraten niet uitgelokt moeten worden, omdat het schip een grote hoeveelheid ruwe olie vervoert. De piraten eisten dat ze direct contact met de eigenaar van het schip krijgen.

De woordvoerder van het ministerie zei dat de onderhandelingen over het vrijlaten van de bemanning nog niet zijn begonnen.

Het schip, de Samho Dream, werd zondag gekaapt en werd door de piraten naar de Somalische kust gebracht. De Zuid-Koreaanse marine stuurde meteen een torpedojager achter het schip aan. De supertanker ligt nu vlakbij Somalië voor anker en wordt op een afstand in de gaten gehouden door de marine.