[CL] Uitslag Manchester United - Bayern München

Op FOK!sport versloegen we in het verleden vaker wedstrijden live. Na enige tijd afwezigheid hebben we besloten dit weer wat vaker toe te gaan passen. Mocht je dus nog op je werk zitten te ploeteren of moeders de vrouw wil naar NET5 kijken dan blijf je op FOK!sport in iedergeval op de hoogte van de wedstrijd Manchester United - Bayern München.

Om 20:45 uur werd er afgetrapt op Old Trafford. Bayern München verdedigde in Engeland een 2-1 voorsprong. Manchester United moest dus minimaal winnen wilde het zich plaatsen voor de volgende ronde. Alleen een 2-1 overwinning zal voor een verlenging zorgen. Binnen drie minuten wist Manchester al het zo nodige doelpunt binnen te schieten. Een voorzet van de wonderbaarlijk genezen Wayne Rooney kwam voor de voeten van Darryl Gibson en hij wist op zijn beurt de Duitse doelman razendsnel te verschalken in de korte hoek.

Het was duidelijk dat Manchester United aanvallend begon. Nog geen vier minuten later hadden de Britten opnieuw een feestje te vieren doordat de bal via Antonio Valencia de Portugees Nani wist te bereiken en hij opnieuw doelman Butt wist te passeren door middel van een schitterend hakje. Na het tweede doelpunt kwamen de Duitsers ook eens voorbij de middellijn maar ze wisten verder nog niet direct gevaar te stichten voor het doel van Edwin van der Sar. Michael Carrick kreeg daarna nog een optimale kans voor het derde doelpunt. Rooney jaagde de Duitse goalie op en deze leverde de bal erg gemakkelijk in voor de voeten van Carrick. De middenvelder van The Mancunians kon echter niet de bal in het net jagen.

Na een goede openingsfase besloot Manchester United het na een kwartier even wat rustiger aan te doen. München kwam iets vaker aan de bal en over de middellijn. Echt gevaarlijk wisten de Duitsers niet te worden. Na twintig minuten spelen kwam ook de enkel van Wayne Rooney in de problemen. De Engelsman ging in het duel met Van Buyten opnieuw door zijn enkel. Na wat oefeningetjes met zijn gewricht lijkt de ergste pijn te zijn geleden en Rooney door te kunnen.

De Duitsers leken van de ergste schrik bekomen en konden na 26 minuten spelen voor het eerst richting het doel schieten via Bastian Schweinsteiger.  Een minuut later kon Manchester weg met een counter maar Mark van Bommel kon dit voorkomen door op de hakken te trappen van zijn tegenstander. Deze overtreding kostte de Nederlander een gele kaart waarmee hij, mocht Bayern de halve finales bereiken, de eerste wedstrijd zal missen. Een schitterend opgezette aanval van Nani en Rafael werd te zelfbewust door laatstgenoemde geschoten. Rooney liet dat ook duidelijk merken aan zijn teamgenoot, omdat hij de bal vermoedelijk wel achter Butt had gekregen.

De eerste échte kans van de Zuid-Duitsers kwam op naam van Ivica Olic. De Kroaat speelde de bal echter iets te ver voor zich uit en raakte in plaats van de bal de keeper van United. Van der Sar bleef even liggen maar kon gewoon verder. Het gefaal van de Duitse verdediging kreeg ook steeds grotere vormen. Een ingooi van Rafael kwam terecht bij Valencia, die op zijn beurt Demichelis en Badstuber te kijk zette. Zijn voorzet kwam, door middel van een schijnbeweging van Rooney, terecht bij Nani. De Portugees haalde hard uit en kon de bal achter de doellijn krijgen. Daarmee bracht de uitblinkende Nani zijn ploeg op een terechte 3-0 voorsprong.

Kort na de aftrap wist Müller een bal door te koppen op ploeggenoot Olic die deze bal dan uiteindelijk wél achter Van der Sar wist te schieten. Daarmee hield hij zijn ploeg in de race voor een plek bij de laatste vier, aangezien een 3-2 eindstand plaatsing voor de volgende ronde zou betekenen voor Bayern. Arjen Robben kon vlak voor rust zijn ploeg helemaal terug in de race brengen maar landgenoot Van der Sar voorkwam dat. Na het doelpunt van Bayern leek het er zelfs op dat de Duitsers wat meer grip kregen en iets meer op de helft van Manchester konden komen. We zullen zien wat de tweede helft in petto heeft. Eén ding is in ieder geval wel zeker, het is nog niet beslist!

Aan het begin van de tweede helft wisselde Louis van Gaal Müller voor Mario Gomez. Een aanvaller voor een aanvaller maar daarmee zijn in ieder geval de intenties van de Duitsers duidelijk, scoren. Manchester United kwam na 50 minuten met tien man te staan door een overtreding van Rafael. De verdediger had in de eerste helft ook al een gele kaart ontvangen en kreeg zojuist zijn tweede en kon daarmee gaan douchen. Nadat eerder Van Bommel al een gele kaart kreeg en daarmee, mocht de volgende ronde behaald worden, een wedstrijd geschorst is geldt dit nu ook voor Badstuber.

Na een krap uur spelen was het vooral Bayern München wat de bal had. Natuurlijk kwam dit door de overtal situatie op het veld. Echte kansen wisten de Duitsers nog niet te creëeren of het moet de bal van Ribery zijn, die op de voeten van Van der Sar eindigde. Toch kreeg ook Manchester nog wel zijn kansjes. De kans van Nani die alleen afging op doelman Butt is noemenswaardig om te noemen. Butt wist met enige moeite de bal echter in een hoekschop om te zetten. De eerste hoekschop leverde opnieuw een corner op die via een redelijk vrijstaande Carrick over het doel geschoten werd.

Manchester United kon, ondanks een man minder in het veld, vaak gevaarlijker worden dan de Duitsers. Toch waren het de Duitsers die terug in de wedstrijd kwamen. Arjen Robben kreeg de bal van Frank Ribery uit een corner en wist vanaf een meter of twintig met een schitterende uithaal Van der Sar te verschalken. De Duitsers kwamen daarmee op een 3-2 voorsprong en zouden met deze stand geplaatst zijn voor de volgende ronde. Manchester United begon wat gefrustreerder te voetballen. Alex Ferguson moest alles of niets gaan spelen en bracht tien minuten voor tijd Dimitar Berbatov in het veld voor Carrick. Ook Ryan Giggs mocht zijn opwachting maken. Hij verving doelpuntenmaker Gibson.

De wedstrijd ontaarde zo kort voor het einde in een potje vechtvoetbal. Voor elke bal moest gestreden worden. United, dat met tien man alles op alles speelde om nog eenmaal tot scoren te komen, en Bayern wat probeerde de wedstrijd uit te spelen of zelfs nog een doelpunt voor de zekerheid mee te pikken. Trainer Van Gaal wisselde kort voor tijd voor het laatst en haalde aanvaller Olic eruit voor middenvelder Daniël Pranjic. Bayern München kon eigenlijk vrij gemakkelijk de wedstrijd uitspelen. Manchester kreeg natuurlijk wel zo zijn kansjes maar kon deze niet te benutten. Louis van Gaal wist daarmee opnieuw tot de halve finale van de Champions League door te dringen.