Bruggink: "Terugkeer naar FC Twente is mogelijk"

Het heeft er alle schijn van dat Arnold Bruggink aan zijn laatste seizoen bij Hannover 96  bezig is. De Nederlander speelt al vier seizoenen voor de ploeg uit de Bundesliga, die na dit voetbaljaar mogelijk een lager niveau degradeert.

"Het gaat niet best met de club," liet Bruggink in een reactie weten. "We staan voorlaatste en strijden tegen degradatie. Voor dat soort voetbal ben ik minder geschikt. Ik houd rekening met een vertrek. Mijn aflopende contract wordt automatisch verlengd als ik 25 wedstrijden minimaal een helft speel. Op dit moment sta ik op negentien."

"Ik heb me al ingesteld op een vertrek uit Hannover, maar wil me nu vooral focussen op de strijd tegen degradatie," vervolgt de Nederlander zijn verhaal. "We hebben een pittig programma. Zaterdag Schalke-thuis, dan uit naar Bayern München en vervolgens op bezoek bij Bayer Leverkusen."

Door de degradatiezorgen van Hannover 96 zou Bruggink mogelijk voor FC Twente kunnen gaan spelen. De voetballer heeft al ruim een jaar een huis in Enschede, de thuishaven van de Tukkers. "Dat is geen gekke gedachte," zegt hij. "Maar dat is nog helemaal niet aan de orde. Ik snap wel dat mensen zo denken. Ik sta voor veel dingen open en ben toe aan een nieuwe uitdaging."