Electronic Arts vormt eigen raceteam

Electronic Arts heeft een eigen raceteam opgericht met de naam Team Need for Speed. Vaughn Gittin Jr., Matt Powers, Edward Sandström, Patrick Söderlund en Mad Mike Whiddett maken deel uit van het team en vertegenwoordigen Electronic Arts tijdens diverse racecompetities.

Op 9 april zullen Whiddet en Powers meedoen in het Formule D-evenement Streets of Long Beach in de Verenigde Staten. Soderlund en zijn teamgenoot Sandström staan een dag later aan de start van de VLN Series Stunden-Rennen op de Nurburgring Nordschleife in Duitsland. Saillant detail: deze laatste race wordt gesponsord door Gran Turismo, een concurrent van Need for Speed.

Naast het feit dat de coureurs deel uitmaken van Team Need for Speed, zal er ook nog eens een twaalfdelige documentaire worden gemaakt over de coureurs, de auto's en de passie voor racen.

Keith Munro, marketing directeur van Electronic Arts, vat dit samen: "Team Need for Speed is een agressief initiatief verzonnen om het hart van de Need for Speed-serie binnen de echte wereld te tonen. Door samen te werken met deze smaakmakers gaat Need for Speed de game voorbij, en treedt het de echte wereld van de autosport lifestyle binnen."

Electronic Arts vormt eigen raceteam

Submitter:  Bron: Novum