[CL] Uitslag CSKA Moskou - Internazionale

Internazionale heeft zich als eerste voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De Italiaanse formatie won, dankzij een treffer van Wesley Sneijder, met 1-0 van CSKA Moskou. De Russen beëindigden het duel overigens met tien spelers, aangezien Chidi Odiah twee keer geel kreeg.

Internazionale stond na zes minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van Sneijder. De middenvelder verraste Akinfeev met een prima vrije trap, die onder de muur door ging. De Italianen hadden zelfs twee keer kunnen scoren, maar Milito schoot uiteindelijk tegen de Russische sluitpost op.

De grootste kans voor CSKA Moskou was afkomstig van het jonge talent Dzagojev, maar zijn uithaal was niet zuiver genoeg. Daarnaast reageerde César attent op een gevaarlijk schot van Odiah.

Kort na rust kreeg de thuisploeg een tegenslag te verwerken, aangezien Odiah tegen zijn tweede gele kaart aan liep. Deze kreeg hij na een grove charge op Eto'o. Hierdoor had Internazionale weinig meer te duchten van de Russen. CSKA Moskou kwam niet meer door de verdediging van de bezoekers heen en beperkte zich tot een enkel afstandsschot.

De wedstrijd ging dan ook als een nachtkaars uit. Sneijder en Stankovic waagden nog wel een poging op doel, evenals Milito met twee schoten. Het is voor Internazionale de eerste keer in zeven jaar dat het de halve finales van de Champions League bereikt. De eerste wedstrijd won de ploeg ook al met 1-0.