Ecclestone: "Formule 1 snel veranderen"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil de sport snel veranderen. De afgelopen races in Maleisië en Australië waren voor het publiek aantrekkelijk om te zien, maar dat kwam dankzij de regen. Afgaande op de openingsrace in Bahrein wil de Brit enkele regels aan gaan passen.

"We hebben geluk gehad dat het weer voor spektakel heeft gezorgd. Daar mogen we echter niet van afhankelijk zijn om de sport aantrekkelijk te houden. Er moet iets gebeuren. Voor het eerst zijn ook de teams zich daarvan bewust," zei Ecclestone die net als vele anderen klaagt over het gebrek aan inhaalacties.

De Brit wil niet zover gaan als bijvoorbeeld in de Superleague Formula waar voor de tweede race het startveld omgedraaid wordt. "We moeten simpelweg het inhalen bevorderen. Bijvoorbeeld door de voorvleugels smaller te maken en de dubbele diffusers af te schaffen," zei Ecclestone die met een nog veel verdergaand voorstel op de proppen kwam mocht niets meer helpen. "Waarom laten we geen lootjes trekken door een aantrekkelijke dame om de top tien van de startgrid te bepalen?"