De Mos: "Met deze mensen lig ik wél op één lijn"

Aad de Mos was vorig seizoen als dichtbij het trainerschap van Sparta. Vanwege een ‘heel groot verschil van visie' met technisch manager Richard Grootscholten kwam het toen echter niet tot een overeenkomst.

De raad van commissarissen en directie van Sparta moesten Grootscholten daarom eerst op non-actief stellen, wilden ze De Mos als opvolger van de ontslagen trainer Frans Adelaar binnenhalen. En dat gebeurde.

"Met de mensen met wie ik nu heb gesproken lig ik wél op één lijn", zegt De Mos tegen Sportweek. "Met Grootscholten klikte het gewoon niet."

De nieuwe hoofdcoach lastte direct na zijn aanstelling een trainingskamp in Oisterwijk in om Sparta optimaal te prepareren voor de wedstrijd van zaterdag tegen Heracles Almelo. Hij wil zijn spelers zo snel mogelijk leren kennen.

De Mos heeft door zijn werk bij Kavala, waar hij onlangs werd ontslagen, nauwelijks Nederlands voetbal gevolgd. "Maar ik laat me goed informeren door mensen binnen de club en ga uitgebreid dvd's van de laatste wedstrijden bekijken. Ik denk nu al te weten hoe het ons gaat lukken om niet te degraderen. Allereerst door zaterdag te winnen, want dat is het beste medicijn."