Newey twijfelt over veiligheid F-duct

Hoofdontwerper bij Red Bull Racing Adrian Newey spreekt zijn twijfels uit over de veiligheid van de F-duct. Bij het door McLaren uitgedachte systeem sluit de coureur een luchtkanaal in de auto af, waardoor er op het rechte stuk een hogere snelheid bereikt kan worden. Sauber en Ferrari werken aan het systeem, Red Bull bestudeert het nog.

"Het is een innovatief systeem en opent nieuwe mogelijkheden. Maar een rijder een abrupte beweging laten maken om een drukverschil aan de achterkant van de auto te realiseren, brengt de veiligheid in het geding. Op hoge snelheid wordt immers de dynamiek van de auto omgegooid," zei Newey in La Gazetta dello Sport.

De ontwerper wil het systeem graag op de RB6 toepassen, maar bekijkt nog hoe dit het beste te gaan doen. "We zijn eruit hoe het werkt, maar om het ook effect te laten sorteren op onze auto is weer een stap verder. McLaren heeft het chassis gebouwd rond het systeem. De regels verbieden ons echter het chassis aan te passen, dus we moeten alles in de bestaande structuur zien te verwerken."