Over de punten Ronde 4 FOK! Voetbalmanager

Omdat er vandaag nog aanpassingen zijn geweest aan de uitslagen in de FOK! Voetbalmanager en die pas vannacht om 2:00 uur verwerkt worden, moeten jullie nog iets langer wachten op de rankings in de punten van deze ronde en het algemeen klassement.

Er was een verschil van interpretatie tussen crewleden over het wel of niet toekennen van een Penalty tegen bij keepers. Dat was op twee manieren te interpreteren, maar we hebben besloten dat een penalty sowieso 2 strafpunten betekent. Dat staat los van het feit of de keeper de penalty nu wel of niet veroorzaakt heeft. Feit blijft dat hij een tegengoal in de vorm van een strafschop krijgt en daar dus minpunten voor krijgt.

Echter, als de keeper die penalty weet te stoppen, dan krijgt hij dan weer 3 punten voor. Daardoor komt het saldo bij de keeper in dergelijke gevallen op +1.

Aangezien we daar nu een consensus over bereikt hebben, konden we ook de juiste aantallen voor Ronde 4 invullen. Betekent wel dat er nog veranderingen in je punten (en dus budget) kunnen komen tussen nu en 2:00 uur vannacht. Mocht dan blijken dat je een gemaakte wissel niet had kunnen betalen, kan het ook voorkomen dat je huidige budget lager bijgesteld wordt. Andersom kan natuurlijk ook.

De vorige rondes zullen niet gewijzigd worden op dit punt, daar is het nu echt te laat voor en gaat te ingrijpend worden. Excuses voor dit ongemak, maar we zijn blij dat er nu een eenduidige conclusie is omtrent deze kwestie.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan kan dat of via pm aan FOKmanagers, via mail sport[at]fok.nl of via ons topic in feedback.