Doek valt voor hockeyers Bloemendaal in EHL

Bloemendaal is in de kwartfinale van de Euro Hockey League uitgeschakeld. De titelverdediger verloor na het nemen van shoot-outs van het Duitse Uhlenhorster HC, dat het toernooi twee jaar geleden won. Na verlenging stond er 3-3 op het scorebord, de shoot-outs vielen uit in het voordeel van de ploeg uit Hamburg: 2-0.

Bloemendaal keek al na acht minuten tegen een achterstand aan, maar nog voor het eind van het tweede kwart was deze omgebogen in een voorsprong van 2-1. Patrick Breitenstein bracht Uhlenhorst echter weer langszij en even later slaagde Bloemendaal er ook niet in om een 3-2 voorsprong vast te houden.

In de verlenging stuurden de Duitsers aan op shoot-outs en dat bleek een verstandige keuze. Bij Bloemendaal hadden Jamie Dwyer en Ronald Brouwer hun zenuwen niet onder controle, waarna Jonas Fürste van Uhlenhorst bij de beslissende shoot-out wel kalm bleef.

Uhlenhorster HC neemt het eind mei in de halve finale op tegen Barcelona. De andere finalist komt uit de ontmoeting tussen Amsterdam en Rotterdam.