Webber: "We konden het rustig aan doen"

Mark Webber heeft na afloop van de Grand Prix van Maleisië aangegeven dat Red Bull Racing op het circuit van Sepang in de race niet voluit is gegaan. De Australiër werd achter zijn teamgenoot Sebastian Vettel tweede met ruime voorsprong op Nico Rosberg die profiteerde van de afwezigheid van McLaren en Ferrari in de top.

"Het was voor ons een luxe dat we het rustig aan konden doen. Nico reed wel een sterke race,maar ik denk dat coureurs als Lewis (Hamilton, red.) nog wel sneller waren geweest. Zij moesten alleen wel achteraan starten. Als Ferrari en McLaren bij ons in de buurt hadden gezeten, was het tactisch een heel andere race geworden," zei Webber na de voor hem redelijk makkelijke middag in Sepang.

"Jack Brabham zei altijd dat je zo langzaam mogelijk moet proberen te winnen. Uiteindelijk is het resultaat hetzelfde, of je nou met één of dertig seconden voorsprong wint. We konden de hele race controleren. Dat zal niet altijd zo zijn, maar wanneer je die kans krijgt, moet je hem grijpen."