Minder paastoeristen naar Nederland

Tijdens de paasdagen zijn er minder buitenlandse toeristen naar Nederland gekomen dan vorig jaar. Zo'n 800 duizend toeristen brachten Pasen door in Nederland, vijftigduizend minder dan vorig jaar. De daling komt volgens het Nederland Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) door het slechte weer en de timing van Pasen vroeg in het seizoen.

De meeste bezoekers kwamen uit Duitsland en België, maar ook uit Spanje kwamen volgens het NBTC opvallend veel toeristen. De Spanjaarden kwamen vooral naar Amsterdam en Den Haag. Een aantal attracties meldde een groot aantal bezoekers uit Oost-Europa. De Keukenhof telde veel Chinezen en Russen.

Bezoekers uit Duitsland bleven, net als de Nederlanders zelf, vooral in bungalowparken. Campings deden het vanwege het tegenvallende weer slechter. Met name hotels in Amsterdam deden het beter dan vorig jaar.

Nederlanders gingen er vaak een dagje op uit, waarbij met name overdekte activiteiten als musea en horeca het goed deden. Volgens de Club van Elf, een verbond van een aantal grote attracties in Nederland, was het paasweekeinde een prima start van het toeristenseizoen. Wel had het weer op sommige attracties, zoals Madurodam, een negatief effect.