Belgische media prijzen Cancellara

De Belgische media prijzen daags na de Ronde van Vlaanderen winnaar Fabian Cancellara uitgebreid. De Zwitser reed op de Muur van Geraardsbergen weg bij de Belgische favoriet Tom Boonen en kwam in Meerbeke met een ruime voorsprong solo over de streep.

"Op de Muur van Geraardsbergen versnelde Fabian Cancellara zonder uit het zadel te komen," zo schrijft de Gazet van Antwerpen. "Tom Boonen zag de kloof met de Zwitser steeds maar groter worden en wist al na de beklimming van de Kapelmuur dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou worden. Fabian Cancellara bleef als een bezetene doorgaan en sneed de laatste helling van de dag, de Bosberg, aan met een voorsprong van 0:57 op Boonen."

Het Nieuwsblad gaat een stap verder met het prijzen van de renner uit de Saxo Bank-ploeg. "Cancellara temt Vlaanderens Mooiste. Met sprintbom Boonen aan zijn zij zat er voor de Zwitser immers niets anders op dan toe te slaan óf op de Muur van Geraardsbergen óf op de Bosberg. En dat gebeurde ook, want er stond absoluut geen maat op een ontketende Cancellara, die Boonen ijskoud uit het wiel reed op de Muur."

Het Laatste Nieuws had de meeste superlatieven over voor Spartacus die het hele peloton geselde. "Geen kruid gewassen tegen Keizer Cancellara. Fabian Cancellara heeft na een razende strooptocht de 94e Ronde van Vlaanderen, een absolute grand cru editie, op zijn palmares gezet. De 29-jarige Zwitser ranselde samen met Tom Boonen (Quick.Step) alles uit elkaar op de Molenberg (op 40 km van Meerbeke), die de hertekende finale inluidde."

"Het duo reed de concurrentie kapot, maar op de Muur moest onze Belgische kampioen deemoedig het hoofd buigen voor de TGV uit Bern. In no time lapte hij Boonen één minuut aan de laars. In een roes van applaus denderde Spartacus naar Meerbeke, waar hij de Zwitserse vlag als een echte keizer én Flandrien de lucht instak, 87 jaar na zijn landgenoot Heiri Sutter."