Aerts wil niet "over die band blijven lullen"

Willem II mocht gisteren in de derby tegen PSV lang aanspraak maken op een gelijkspel, maar de bezoekers pakten in de slotfase toch nog drie punten. Tot grote teleurstelling van doelman Maikel Aerts.

"Dit komt natuurlijk hard aan, zeker als je ziet dat we toch wat kansen hebben gehad en we best een redelijke wedstrijd speelden", reageert Aerts tegenover Eredivisie Live. "Er had misschien meer ingezeten, maar we moeten ook realistisch zijn. PSV had wel heel veel kansen."

Aerts hield zijn ploeg lang op de been, wat bij het thuispubliek voor tevreden gezichten zorgde. De fans floten hun keeper vorige maand nog uit, waarna Aerts enkele gebaren maakte en zijn aanvoerdersband kwijtraakte. "Mijn verstandhouding met het publiek is altijd goed geweest, op dat ene moment na. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt, we moeten niet over die band blijven lullen."

Willem II moet het in de slotfase van het seizoen vooral hebben van het team als geheel, benadrukt Aerts. "Ik speel zelf liever wat minder en dat ik dan met drie punten sta." De Tilburgers staan nog steeds voorlaatste. Aerts: "Als we iedere week zo spelen als tegen PSV en iets meer geluk hebben, dan kunnen we de nacompetitie ontlopen."