Flat ontruimd na brandstichting Oosterhout

Twintig woningen in een flat in Oosterhout zijn vannacht ontruimd nadat een bewoner van de flat brandstichtte in zijn woning. De 39-jarige overspannen man is door agenten met pepperspray overmeesterd en aangehouden. Zijn woning raakte beschadigd. De bewoners van de andere woningen in de flat mochten na drie kwartier terug naar huis.

Een kennis van de bewoner van de flat op de zesde verdieping vreesde dat de man zichzelf iets zou aandoen en waarschuwde rond 00.20 uur de politie. De man zou mogelijk gas gebruiken. Terwijl hulpverleners op de galerij gasmetingen deden zag een politieman door het keukenraam dat de bewoner brand had gesticht.

Omdat de man mogelijk van plan was de gaskraan open te draaien werd direct de deur geforceerd. De bewoner verzette zich flink en moest met pepperspray onder controle te worden gebracht.

De brandweer begon direct met blussen en zette twee bluswagens en een hoogwerker in. Naastgelegen woningen en de woningen op de zevende en achtste etage werden ontruimd. Een woning liep lichte rookschade op.