Sneijder: "Er worden bepaalde dingen over mij gecreëerd"

Wesley Sneijder denkt dat Nederlandse voetbaljournalistiek een sfeer rondom het Nederlands elftal wil creëren. De middenvelder van Internazionale ziet daarbij zichzelf vaak in het middelpunt van de belangstelling. Sneijder krijgt daarin het gevoel dat hij verkeerd wordt opgevat.

"Maar het is voor ons de taak om daar als groep goed mee om te gaan, en dat gaan we gelukkig ook", zei de Oranje-international in gesprek met de NOS, waarin ook de grap tegenover Piet Velthuizen ter sprake kwam. "Ik krijg een beetje het gevoel dat er heel veel verkeerd wordt opgevat. Er worden bepaalde dingen gecreëerd en vaak is dat in de persoon van mij. Dat is jammer."

Van onderlinge problemen tussen Sneijder en Robin van Persie is geen sprake volgens de oud-Ajacied. "Er zijn momenten op een training of in een wedstrijd, maar wij onderling hebben er nooit een probleem van gemaakt", liet Sneijder weten over de welbekende vrije trap bij de kwartfinale van het EK tegen Rusland twee jaar geleden, waarbij er onenigheid was over wie deze moest nemen.

De media gaan volgens Sneijder anders met hem om dan met andere spelers. "Ik herinner me eenzelfde moment met Van der Vaart en Huntelaar, maar daar heb ik niks meer over gehoord. Maar omdat het over mij en Van Persie ging, werd er weer wat gecreëerd", daarmee doelt Sneijder op de rol die de media daarin heeft. "Ik heb ook gewoon goed contact met Van Persie en ook met de anderen."

De tweebenige middenvelder blikte daarnaast vooruit op het naderende WK. Sneijder wil in Zuid-Afrika op tien spelen. "Met wie in de spits? Ik heb geen voorkeur en ga niet zeggen met wie ik nou het liefst voor me zou willen spelen. We hebben verschillende aanvallers met verschillende kwaliteiten. We moeten nu met een goed strijdplan komen voor het WK."