Oude tijden herleven met Koffietijd

Tussen 1994 en 2001 schreef het programma Koffietijd! televisiegeschiedenis in Nederland. Wie kan de bekende openingsmelodie van het ochtendprogramma immers niet meezingen? Oude tijden herleven, want het ochtendprogramma keert maandag na een afwezigheid van negen jaar terug bij RTL4.

De zender stak het programma samen met tv-producent Talpa van John de Mol in een nieuw jasje, met een nieuw liedje. Voormalig MAX-presentatrice en oud-nieuwslezeres Loretta Schrijver is samen met Quinty Trustfull (Eigen Huis& Tuin) aangetrokken als presentatieduo van het vernieuwde Koffietijd. Van maandag tot en met vrijdag ontvangen zij voortaan tussen tien en elf 's ochtends bekende gasten. Niet in een tv-studio, maar in de geheel verbouwde villa in Eemnes die voorheen dienst deed als onderkomen van de realitysoap De Gouden Kooi.

Terugkerende thema's in het ochtendmagazine zijn lifestyle, wonen, gezondheid, mode en cultuur. Elke week kookt een kijker zijn of haar favoriete recept. Tijdens de aftrap op paasmaandag komen zanger Gordon, tv-presentatrice Caroline Tensen en tuinman Lodewijk Hoekstra op de koffie. Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg presenteerden Koffietijd! tot 2000. Nadat zij waren vervangen door Judith de Klijn en Sybrand Niessen zakten de kijkcijfers in. In 2001 verdween het programma van de buis.