Siem de Jong: "Luuk zou het heel leuk vinden om samen te spelen"

FC Twente-spits Luuk de Jong werd de afgelopen week in verband gebracht met Ajax, dat met Siem de Jong reeds de broer van eerstgenoemde speler in de gelederen heeft.

De overgang van Luuk de Jong is volgens zijn broer vooralsnog echter niet realistisch. "Luuk zou het ook heel leuk vinden om ooit nog eens ergens samen te spelen", zegt de aanvallende middenvelder in het Algemeen Dagblad. "Maar op korte termijn is het waarschijnlijk niet reëel."

"Als Blaise Nkufo er zo meteen mee stopt bij FC Twente, zullen zij ook een spits moeten hebben. En ze investeren nu niet voor niets zoveel in Luuk." De Jong maakte medio 2009 de overstap van De Graafschap naar de Tukkers, die de koppositie in de Eredivisie in beslag nemen.

De Jong is echter niet de enige aanvaller die in de warme belangstelling staat van de Amsterdammers, daar Bas Dost ook in de gaten zou worden gehouden. Het lange aanspeelpunt maakt indruk bij Heracles Almelo en zou Marko Pantelic, die twijfelt over zijn Ajax-toekomst, kunnen gaan vervangen.