Uitslag De Graafschap - Go Ahead Eagles

De Graafschap heeft zich vanmiddag in de eigen Vijverberg tot kampioen van de Jupiler League laten kronen. De club uit Doetinchem keert zo na een jaar afwezigheid weer terug naar de Eredivisie.

Lange tijd leek het er niet op dat De Graafschap de eerste titelkans van dit seizoen zou grijpen. Go Ahead stond namelijk lange tijd voor met 0-2. Kieftenbeld scoorde in de achtste minuut, zes minuten later gevolgd door de 0-2 van Reimerink.

Na de rust deed De Graafschap iets terug via Bargas in de 53e minuut. Go Ahead kon zijn voorsprong lang met succes verdedigen, maar in de 86e minuut was het Wormgoor die De Graafschap langszij schoot. Het Doetinchemse feest werd helemaal compleet nadat Nalbantoglu een minuut voor tijd de beslissende 3-2 maakte. In de slotfase kreeg Pasveer namens Go Ahead nog de rode kaart voorgeschoteld.

Door de overwinning heeft De Graafschap nu tien punten voorsprong op achtervolger Cambuur, iets dat in de resterende wedstrijden niet meer kan worden goed gemaakt.