Verkoop iPad begonnen

Aan de Amerikaanse oostkust is zaterdag de verkoop van de veelbesproken iPad begonnen. In New York stonden bij een grote Apple-winkel in Manhattan ongeveer vijfhonderd mensen in de rij om het nieuwe speeltje van Apple te bemachtigen. Na een aftelsessie stormden zij naar binnen.

Ook bij andere vestigingen zijn er rijen, maar die zouden niet zo groot zijn als bij de introductie van de iPhone in 2007. De iPad kon vanaf 12 maart online worden besteld. Bestellers hebben zaterdag ruim de tijd om hun exemplaar af te halen. Analisten verwachten dat Apple in een jaar tijd vier tot zeven miljoen exemplaren van de iPad kan verkopen.

Het apparaat, een soort kruising tussen een smartphone en een laptop, is verkrijgbaar vanaf 499 dollar. De iPad is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop. Eind april volgen enkele andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Onbekend is wanneer Nederland aan de beurt is. Nederlandse gadgetfreaks zijn de afgelopen dagen speciaal naar de VS gevlogen om een exemplaar te bemachtigen.