Aanhouding voor moord Franeker

De politie in Friesland heeft vrijdagavond een 47-jarige vrouw aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Franeker. Het Openbaar Ministerie had vijftienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak, maar of dat tipgeld is uitgekeerd is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van het OM zaterdag.

De 69-jarige Pietje Bouma werd op zondag 14 maart dood in haar huis gevonden. Ze is vermoedelijk een dag daarvoor met messteken om het leven gebracht. Een beroving ligt niet voor de hand aangezien er niets uit de woning wordt vermist.

De politie werkte met veertig man aan de zaak. Wat de link van de verdachte met het slachtoffer is, wil justitie in het belang van het onderzoek nog niet zeggen. Over een mogelijk motief is ook nog niets bekendgemaakt.

Justitie wil alle mogelijke tijd in het onderzoek optimaal benutten. De verdachte wordt daarom maandag nog niet voorgeleid, wat normaal gesproken drie dagen na de aanhouding gebeurt. De rechter-commissaris zal alleen oordelen of ze terecht is aangehouden. Op woensdag of donderdag wordt dan pas besloten of ze langer vastblijft.