PVV is boerkaverbod 'vergeten'

De PVV lijkt een eigen wetsvoorstel om de boerka te verbieden niet meer zo belangrijk te vinden. Het veelbesproken boerkaverbod is een stille dood gestorven bij de partij van Geert Wilders. In 2007 werd het wetsvoorstel tot het boerkaverbod ingediend door de PVV. Er kwamen verschillende schriftelijke vragen van andere partijen binnen, maar die heeft de PVV nog altijd niet beantwoord.

Geert Wilders diende het voorstel zelf in samen met Sietse Fritsma. De afgelopen dagen is aan de twee gevraagd wat ze nu willen, maar daar reageren ze niet op.

D66-leider Alexander Pechtold is niet verrast. "Ik heb de sterke indruk dat het Wilders niet om de principes gaat, maar puur om het choqueren en polariseren." D66 verwijt de PVV zwabbergedrag omdat het hoofddoekjesverbod ook ineens geen breekpunt meer is bij de onderhandelingen in Den Haag en Almere.

Naast het boerkaverbod is de PVV wel meer dingen 'vergeten'. Zo beweerde Wilders bij hoog en laag dat hij niet tegen de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding had gezegd dat hij van plan was in zijn film Fitna de Koran te verscheuren. Volgens minister van Justitie Hirsch Balin was dat wel het geval. Als de minister loog, had Wilders het kabinet al jaren geleden kunnen laten vallen. Maar hij kwam er nooit meer op terug.