Brand verwoest negen bedrijven in Eygelshoven

Een felle uitslaande brand heeft vrijdagavond een bedrijfsverzamelgebouw in Eygelshoven, gemeente Kerkrade, volledig in de as gelegd. In de grote loods waren negen bedrijven gehuisvest, zo maakte een woordvoerster van de hulpdiensten zaterdagochtend bekend.

De brand brak rond half elf vrijdagavond uit. Ruim een uur later was het vuur onder controle, maar het nablussen neemt nog uren in beslag. In korte tijd verwoestte de vuurzee het hele complex. De brandweer wist te verhinderen dat het vuur naar naburige panden oversloeg.

In het bedrijfsverzamelgebouw waren onder meer een meubelbedrijf, een autohandel, een computerfirma, een dakdekkersbedrijf, een interieurbouwer en een parketbedrijf gevestigd. De oorzaak van de brand is onbekend. De aanwezige media werden door de politie op grote afstand gehouden omdat er ontploffingsgevaar zou zijn. Dat bleek niet het geval, er waren bij een interieurbouwer wat blikjes verf geploft, zei de woordvoerster. Niemand raakte gewond. De brand veroorzaakte een flinke rookontwikkeling, maar volgens de woordvoerster leverde die geen gevaar op voor de volksgezondheid.

Volgens ter plaatse aanwezige journalisten arresteerde de politie een man, die met zijn auto dwars door een politieafzetting was gereden. Daarbij moesten enkele mensen opzij springen. De man werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, aldus deze journalisten. De politie kon zaterdagochtend vroeg alleen bevestigen dat een man werd aangehouden nadat deze door een politieafzetting was gereden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.