Jol: "Afwachten met ADO Den Haag"

ADO Den Haag heeft een paar roerige dagen achter de rug. Enkele dagen geleden werd trainer Raymond Atteveld op non-actief gezet. De Haagse formatie speelt komend weekend tegen Ajax. Martin Jol, trainer van de Amsterdammers, denkt dat de onrust bij de tegenstander niet in het voordeel van zijn ploeg is.

"Dat hoeft niet per definitie zo te zijn. Dat verschilt per club", aldus Jol. "Kijk bijvoorbeeld naar sc Heerenveen en Willem II, waar de trainer tijdens de competitie vervangen is. De resultaten zijn niet veel beter. Het is dus afwachten hoe het voor Den Haag uitpakt."

Daarnaast ging Jol ook nog kort in op de strijd om de landstitel, die nog tussen Ajax, FC Twente en PSV gaat. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we met een lange adem in de buurt konden komen", zegt de oefenmeester. Toch realiseert hij zich ook dat FC Twente de beste papieren heeft. "Wat dat betreft zijn we dichter bij bekerwinst, dan bij een kampioenschap. De beker is een finale; één wedstrijd. In de competitie ligt dat voor ons toch wat anders."