Gudde vreest voor half lege Kuip

Feyenoord-directeur Eric Gudde is niet gelukkig met de beslissing van de KNVB om Ajax en Feyenoord voor de bekerfinale beide slechts 10.000 kaarten te geven en de rest te verkopen onder neutrale toeschouwers op naam. 

Gudde denkt dat de KNVB slechts een beperkt aantal van de overige 25.000 kaarten aanbied aan relaties en de rest bewust leeg laat. Dit om te voorkomen dat fans van Ajax en Feyenoord elkaar treffen in neutrale vakken. Gudde wil dat de 25.000 kaarten aan seizoenskaarthouders van Feyenoord worden verkocht, zodat ook deze tickets op naam staan. De KNVB wil echter van beide ploegen evenveel toeschouwers in het stadion.

"Dit heeft tot gevolg dat er straks tv-beelden de wereld overgaan van een Nederlandse bekerfinale in een half leeg stadion," aldus Gudde op de website van Feyenoord. "Ik wil er niet eens aan denken wat dat betekent voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal. Maar boven alles vind ik het enorm teleurstellend voor de spelers en onze supporters."

Ajax laat weten dat het vind dat er van beide ploegen evenveel toeschouwers aanwezig moeten kunnen zijn en is het dan ook niet eens met Gudde. Ajax beseft dat het een hele klus is om veel supporters veilig en verantwoord naar Rotterdam te vervoeren en kan zich daarom vinden in de beslissing van de KNVB.