Loterijverlies vangt bot bij rechter

De Stichting Loterijverlies heeft bij de rechtbank in Den Haag niet hard kunnen maken dat de Staatsloterij in haar reclame misleidend is geweest. De stichting heeft te weinig bewijzen op tafel gelegd om het standpunt te onderbouwen dat de kansspelorganisatie deelnemers zand in de ogen heeft gestrooid, zo maakte de rechtbank bekend. De Staatsloterij hoeft dan ook niet te rectificeren, vindt de rechter. Ook de andere eisen van Loterijverlies heeft de rechtbank afgewezen.

In de stichting zijn 23.000 personen verenigd die vinden dat zij gedupeerd zijn door de Staatsloterij. Die 'gedupeerden' willen hun geld terug, omdat de overheidsloterij hun een verkeerd beeld zou hebben voorgespiegeld van de winkansen.

Tot 2008 trok de Staatsloterij winnaars uit alle beschikbare loten, ook die loten die niet waren verkocht. Een prijs die viel op een niet-verkocht lot, kon niet worden uitgekeerd. Inmiddels trekt de loterij winnaars uit verkochte loten. Loterijverlies vindt dat de Staatsloterij duidelijker had moeten aangeven wat de spelregels waren.