Bedreiger journalist voor rechter

De 18-jarige jongen die in februari een journalist van dagblad De Gelderlander met de dood bedreigde in verband met publicatie van een interview moet vandaag in Arnhem voor de rechtbank verschijnen.

De verdachte Nijmegenaar is de broer van een van de verdachten die een voetganger zouden hebben doodgereden in de stad. De Gelderlander wilde een interview met familieleden van een van de verdachten publiceren, maar dat bleek tegen de zin van de Nijmegenaar te zijn.

De Gelderlander besloot naar aanleiding van de bedreiging het interview met de moeder en de zus van deze verdachte van het fatale scooterongeval niet te plaatsen. De vrouwen trokken hun medewerking ook in. "Het is in hun belang dat we niet publiceren", verklaarde hoofdredacteur Kees Pijnappels in februari het besluit om het stuk niet te publiceren.

Justitie beschuldigt de twee jongens die op 15 januari in Nijmegen de voetganger zouden hebben doodgereden van doodslag. Het tweetal zou daarna in het ziekenhuis medisch personeel hebben bedreigd. De broer die vandaag voor de rechter verschijnt, kwam op 5 februari naar de redactie van De Gelderlander om te eisen dat het stuk niet geplaatst zou worden, waarbij hij zijn bedreigingen uitte.