Uitslagen Champions League (30/03/2010)

Vanavond werden de eerste twee heenwedstrijden uit de kwartfinales van de Champions League afgewerkt. Bayern München ontving in eigen huis Manchester United en Olympique Lyon heette Girondins de Bordeaux welkom. Hieronder de verslagen en karakteristieken.

Bayern München - Manchester United

Bayern München heeft een goede zaak gedaan in de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League. Na een vroege achterstand werd er alsnog met 2-1 gewonnen van Manchester United. Het beslissende doelpunt werd, weinig verrassend, in de slotminuut gemaakt door Olic.

Vooraf had Bayern-trainer Louis van Gaal, die het zonder Arjen Robben moest doen, het doel uitgesproken om de nul te houden tegen de United. Die hoop kon al echter snel de prullenbak in, omdat Rooney al na één minuut een vrije trap van Nani achter Bayern-keeper Butt werkte.

Hierna golfde het spel over en weer en waren er enkele kleine kansjes. Zo had Nani in de zeventiende minuut de wedstrijd al op slot kunnen gooien, maar hij schoof de bal net naast. Aan de andere kant misten Altintop en Olic oog in oog met Van der Sar. De laatste kans voor rust was voor Rooney, die vrijstaand de bal op de voeten van Butt schoot.

Bayern kwam sterk uit de kleedkamer, wat direct resulteerde in een goede kans voor Olic, die werd vrij gezet door Ribéry. Van der Sar redde echter goed, wat hij ook deed op een schot van Altintop (na een mooie slalom) en Van Bommel. Bayern hield daarna een licht overwicht, maar het duurde tot een kwartier voor tijd totdat de Duitsers konden scoren.

Een vrije trap van Ribéry, na hands van Neville, ging via Rooney achter de kansloze Van der Sar, waardoor de ploegen weer in evenwicht waren. Na de goal leek Manchester weer wakker geschud en trok weer wat ten aanval, met onder andere een kopbal van Vidic op de lat tot gevolg. Daarna volgde nog een grote kans Gomez. Zijn schot uit de draai werd met moeite gered door Van der Sar.

In de slotminuut viel toch nog de 2-1 voor Bayern München. Olic speelde zichzelf vrij voor Van der Sar en schoot knap raak. Volgende week wordt op Old Trafford de return gespeeld.

Bayern München

2 - 1

Manchester United

77' Ribéry
 90+2' Olic
   2' Rooney

Gele kaart: Badstuber, Olic, (Bayern München), Neville, Scholes, Rooney, (Manchester United)

Olympique Lyon - Girondins de Bordeaux

Olympique Lyon heeft zijn eerste kwartfinaleduel in de Champions League gewonnen. In Lyon eindigde de aantrekkelijke wedstrijd tegen Girondins de Bordeaux in 3-1.

Van meet af aan speelden beide ploegen vol op de aanval en al na tien minuten zette Lopez Lyon op voorsprong; na zwak verdedigen van Ciani scoorde hij van dichtbij op aangeven van Bodmer. Luttele minuten later was de gelijkmaker al een feit toen Chamakh inkopte uit een pass van de op rechts doorgebroken Gourcuff. Nog voor de rust tekende Bastos voor de 2-1 van Lyon;de ex-speler van Feyenoord en Excelsior was de laatste schakel in een mooie aanval over veel schijven.

In het tweede bedrijf hielden beide aanvallende ploegen de amusementswaarde onverminderd hoog.In de beginfase was Chamakh dicht bij de gelijkmaker, maar hij vond doelman Lloris op zijn weg.

Nadat de lat de 2-2 had voorkomen bij een schot van Wendel, belandde de bal aan de andere kant op de stip na een handsbal van Chalmé; Lopez benutte het buitenkansje.

In de slotfase drong Bordeaux nog aan, maar het ontsnapte in de slotminuut aan een grotere nederlaag;Trémoulinas moest op de lijn redding brengen na een inzet van Makouna. Daardoor kon Bordeaux met het thuisduel van volgende week voor de boeg hoop blijven houden.