Nieuwe app iPhone verspreidt pikante foto's

Sinds kort is er een nieuw programmaatje verkrijgbaar voor de iPhone. Met deze app, genaamd Quip, is het mogelijk om gratis foto's met elkaar uit te wisselen. Dankzij een lek in de software zijn echter al duizenden intieme kiekjes op straat beland.

Volgens de makers van Quip is het met de app mogelijk om zonder extra kosten op een gemakkelijke manier foto's naar elkaar te sturen. Wat ze er echter niet bij vertellen is dat het voor een ieder die een beetje kaas heeft gegeten van computers, mogelijk is om stiekem mee te kijken. Quip slaat de foto's namelijk ongecodeerd op, op een publiekelijk toegankelijke webserver. Hierdoor vormen de pikantste kiekjes een makkelijke prooi voor kwaadwillende lieden.

Op forums zijn inmiddels al duizenden foto's gepubliceerd. Veel van deze plaatjes laten mensen zien die naakt poseren of seks hebben. Andere foto's van een honkbalwedstrijd of baby's zijn een stuk minder pikant.

Andere foto's tonen een halfnaakte man vol bloedende snijwonden, terwijl andere plaatjes in het Witte Huis lijken te zijn geschoten. Sommige handige jongens en meisjes zouden zelfs echte namen en Facebook-profielen bij de plaatjes hebben gezocht.

"Hallo, dit is Ish, de oprichter van Addy Mobile, de makers van de Quip app", schreef 'ish_addy' op website Reddit. "Zodra we lucht kregen van deze post, hebben wij onmiddellijk onze servers platgelegd. We hebben ook alle toegang tot de S3-server uitgeschakeld en zijn nu bezig alle bestanden systematisch te beveiligen." 

"We zullen het systeem niet eerder weer online gooien voor we een adequate beveiliging hebben voor alle bestanden die met Quip worden gedeeld. Maar helaas worden heel veel foto's, die voor het offline gaan al waren opgeslagen, nog steeds verspreid op internet."